Ida Jenshus, artisten som til tross for sin unge alder allerede har mottatt to spellemannspriser og stor nasjonal popularitet, er tilbake med sitt tredje studioalbum, Someone to Love. ”Norges country-dronning” kalte de henne, men denne tittelen, som kanskje var treffende nok den gang da, favner ikke lenger alle hennes musikalske kvaliteter.

Albumet, som består av tolv låter av høy kvalitet, beveger seg litt bort i fra country-sjangeren og åpner seg opp for andre strømninger, hvor kanskje americana-sjangeren er den tydeligste. Låtene er godt varierte, og de veksler mellom å være lette poplåter, litt tyngre rockelåter og såre ballader. De dyktige musikerne og den gjennomførte produksjonen gjør at albumet fremstår som troverdig og helhetlig, uten at man mister kvalitetene til Jenshus ut av syne. Det er tydelig at det er hun som er stjernen her, og selv om hun som sangerinne av og til kan fremstå som noe identitetsløs, så synger hun godt, og får i tillegg god hjelp av sine personlige og nære tekster. Blant sangene kan godt singlene Someone to Love og Marie (What Happend To The Music?) trekkes frem som to gode og publikumsvennlige høydepunkter, mens låter som Only Humans, Tender Leaves og Coming Down Again nok treffer bedre blant de som søker litt større nerve, særpreg og dybde i musikken.

Someone to Love er alt i alt et gjennomført og godt album, hvor Jenshus sammen med sine flotte musikere har klart å skape noe stemningsfylt og ekte. Her er mange gode låter å ta av, og selv om noen av de til tider kan bli litt for lette og trygge, så er her nok av kvalitet til å kose seg i lang tid fremover. Ida Jenshus har kanskje tatt et lite steg bort i fra countryens verden på sitt nye album, men hun har ikke på noen måte glemt sine røtter.