Utrolig nok har den veldig populære Øystein Sunde ikke gitt ut noe livealbum, før nå. Dette opptaket fra Sveagruva på Svalbard i januar 1982 ble først utgitt i den eksklusive cd-boksen Puslespill tidligere i høst. Men nå foreligger den også separat.

Akkompagnert av Jonas Fjeld på gitar og Johnny Sareussen (The Vanguards) på bass prater, rører og synger han seg gjennom 15 låter. Cd-en har hele 32 kutt, men 17 er såkalte cues for verbal-spor (altså ting han sier til publikum, historier han forteller).

De mest kjente sangene er Hvis dine ører henger ned, Det året det var så bratt (med delvis improvisert tekst), Barkebille boogie, Modællfly og radiostyrt, Liten og grønn, 2003, en romodyssé og Sjæddåvbandet.

Høydepunktene er altså mange, og Sunde er veldig morsom. Publikum, som består av gruvearbeidere, er hørbart beruset og ler seg skakk av ham. Vi får også to coverlåter som han aldri har spilt inn på plate: bluegrassinstrumentalen Foggy Mountain Breakdown og Beatles-hiten Ticket To Ride.

I coverheftet er det Svalbard-bilder og noen artige ord fra Øystein Sunde. Lyden er meget klar og god. Live - Sveagruva, Svalbard - januar 1982 må da være et av de morsomste livealbum som er utgitt i Norge!