Det er virkelig en stor fornøyelse å sette på Kaizers Orchestra sin siste del av Violeta Violeta-trilogi. Bandet har virkelig slått på stortrommen med utgivelsen av Volume III, der de blant annet har fått med seg Stavanger Symfoniorkester på hele 9 av 10 låter, samtidig som de har laget mye lengre låter enn hva som har vært vanlig fra den kanten. Faktisk er 7 av låtene lengre enn seks og et halvt minutt, og ingen av dem er et sekund for langt. Det er rett og slett herlig å høre bandet dra ut låtene, og sammen med symfoniorkesteret har låtene fått et mye større lydbilde som virkelig passer de låtene man finner her.

I motsetning til forrige del av Violeta Violeta, som var en mer ren rockeinspirert utgivelse, har Kaizers Orchestra denne gangen tydeligvis ikke brydd seg om hvilken sjanger låtene skal plassere seg i, og med det har låtene nærmet seg betraktelig slik vi kjente bandet fra begynnelsen av med Ompa Til Du Dør-platen. Sterkere enn på lang tid er den musikalske sigøyner-tradisjonen tilbake, og selv om det tidvis kan høres vel ambisiøst ut, så krasjer Kaizers Orchestra aldri på denne utgivelsen. Istedenfor har de gitt ut platen som virkelig vil stå igjen av de tre Violeta-utgivelsene, og det selv uten rene hitlåter som det blant annet Hjerteknuser, Tusen Dråper Regn og Drøm Videre, Violeta fra de to foregående utgivelsene var.

Det nærmeste man kommer her er Siste Dans, platens korteste låt, og selv om den er en utrolig fengende låt, så drukner den nesten litt i de storslagne, episke låtene som Begravelsespolka, Aldri Vodka, Violeta, Sekskløver og Markedet Bestemmer, og den fantastisk herlige Satan I Halsen, som inneholder bandets mest overraskende overgang noensinne. Må bare høres!

Dessverre ble det for ikke lenge siden kjent at Kaizers Orchestra vil ta en pause på ubestemt tid etter at neste års turné er gjennomført, og selv om det i seg selv er vemodig, så kunne likevel ikke tidspunktet vært mer passende. Da avslutter nemlig bandet virkelig på topp, med en utgivelse det blir vanskelig å toppe. Volume III er rett og slett noe av det beste Kaizers Orchestra noen gang har gitt ut, der alt stemmer fra første polka-tone i Begravelsespolka til de to rolige avslutningslåtene Perfekt I En Drøm og Sekskløver.





Kaizers Orchestra på nett