Fra de dype Østfoldske skoger, eller i hvert fall Halden, kommer et nytt og trivelig bekjentskap i bandet Messerschmitt. Og du kan bare gi faen i Rockabilly eller Allsang på grensen-assosiasjonene dine, for dette her er så langt unna du kommer. Messerschmitt spiller massiv Stonerrock. Massiv, blytung, analog og slitesterk Stonerrock. Den selvtittulerte debutskiva er kun trykket på vinyl, et format som går hånd i hanske med sjangeren.

Plata er spilt inn i velrenomerte Athletic Sound Studio, noe band som Raga, Dum Dum, Motorpsycho og Ricochets har gjort før dem, og produksjonen låter kanon. Lydbildet er stort og åpent, samtidig som det er tungt som fjell. Trommene herjer majestetisk over de slepende melodiene. Vokalen funker bra den og, men kunne hatt fordel av enda mer særpreg. Sju sløye låter du gjør lurt i å gi oppmerksomheten din til. For skal du ha fullt utbytte her kreves det litt av deg som lytter også.

Messerschmitt overbeviser med en solid og engasjerende debutskive. Om det skal puttes i Stoner, Doom eller Sludge-båsen kan få være opp til hver enkelt å avgjøre. Referansene til band som Sleep, Melvins, High On Fire og gammal El Caco, (den gangen El Caco ikke sugde så jævlig) ligger langt framme. Allikevel gjør Messerschmitt sin egen greie, og den gjør de jævlig bra. Kjør på!


Messerschmitt på Facebook