Det er noen artister som treffer ved hjerterota – de du følger i tykt og tynt gjennom en årrekke selv om du vet de aldri vil oppnå den suksessen de fortjener og neppe kommer til å lage den klassikeren som får dem oppgradert ifra en fotnote i musikkhistorien. For hver Deserter's Songs er det minst ti Hot Shots II. I am Kloot er for meg en av disse; Manchester-bandet har holdt det gående i nesten 15 år og har opparbeidet seg en liten, men trofast fanskare på øyriket (Let Them All In gikk rett inn på 10. plass på den britiske listen, men forsvant like fort ut igjen). På deres sjette ordinære album fortsetter trioen å perfeksjonere sin egen form for indie-folk og inviterer dem som vil være med inn i sin egen verden.

Denne verdenen er et flott sted å være; I am Kloots musikk høres nemlig ut som lyden av å være på en røykfullt pub der vokalist John Bramwells whisky-hese stemme crooner av gårde. Melodiøse, sterke låter i krysningspunktet mellom indie-rock og folk, bygges opp av et fantastisk samspilt band som har lært å spille på sine styrker. Resultatet er et album som ikke skiller seg kraftig ut fra resten av katalogen, men man aner en økende grad av profesjonalitet for hver utgivelse der bandet er både mer fokusert, uten mindre variasjon. Ikke alt er som før heller: Singelen Hold Back the Night vitner om et band med mer selvtillit enn noen gang. Låten starter rolig og dempet, men bygger seg gradvis opp til den slår til med fullt symfoniorkester de siste to minuttene.Blant andre av albumets høydepunkter finner vi Mouth On Me som på mange måter summerer opp alt som er fint med I am Kloot, samt Even the Stars. Sistnevnte har tidligere vært å finne på live-DVDen til platen I am Kloot Play Moolah Rouge fra 2008. Hvorfor denne ikke har vært utgitt før nå er ikke godt å si, men det var på tide.

Denne platen er produsert av Guy Garvey Craig Potter fra Elbow og gjør en fin jobb. De to bandene er ikke veldig langt fra hverandre musikalsk sett og de har lykkes i å gi I am Kloot et litt varmere uttrykk enn bandet hadde tidligere i sin karriere. Let Them All In har altså blitt svært vellykket album og nok et lite framskritt fra Manchester-gruppa. Det er albumet du kan sette på til morgenkaffen med dagens første røyk, eller når du åpner helgens første øl og lener deg tilbake i godstolen. Det er mange grunner til å slippe I am Kloot inn hos deg også!