De gamle travhestene i Bad Religion har etter snart 35 år i gamet og 15 utgivelser jobbet seg opp en solid fanskare, og er en trygg havn for mang en punk-fan. Når de nå gir ut sitt 16. studioalbum, True North, er det derfor en meget rutinert gjeng som vet nøyaktig hva det er er fansen vil ha – og gir dem akkurat dette. Spørsmålet er da om det blir FOR rutinert, om bandet fortsatt klarer å legge lidenskap og energi i musikken, og om de klarer å fornye seg selv nok til at det ikke bare blir gammelt oppgulp som blir servert på det nye albumet.

Svaret er i stor grad at dette føles ferskt, det føles friskt og den rutinen bandet har, finner man i produksjon og i fremførelsen av musikken – ikke i låtene i seg selv. Skiva åpner med fullt trøkk i tittelåta True North, melodisk punk med strålende vokalharmonier uten at dette på noen som helst måte går ut over energien i låta. Stemmen til Greg Graffin er like stødig som den alltid har vært, teksten er like politiske og kritiske som de alltid har vært, og på denne utgivelsen ser de ut til å ha funnet en ny glød de ikke hadde for en ti års tid siden.

Låtene er korte og konsise, og det finnes ikke rom for avslapning med 16 låter fordelt på den litt over halve timen albumet varer. Ikke at det behøves heller, med låter som Fuck You, My Head Is Full Of Ghosts, In Their Hearts is Right med sine fantastiske harmonier, og Popular Consensus med sine smarte tekster og ordspill - en litt tyngre låt enn resten av skiva med et spennende sound.

Et av høydepunktene på skiva er Robin Hood in Reverse. Frasen “Robin Hood in Reverse” ble nylig gjort kjent for massene da President Obama brukte den om Mitt Romney i forbindelse med hans planer om kutt i skatten til de rikeste, men den ble for alvor kjent i media i 1971, i en reaksjon til Nixons "New Economic Policy". Planen ble kjent som "Robin Hood in Reverse, robbing the poor to pay the rich".

Bad Religion sies i denne låta å peke fingeren mot religion, men også spesielt mot Citizens United- kjennelsen til amerikansk Høyesterett som vedtok at det er OK for store selskaper og fagforeninger å bruke så mye penger som de vil for å overbevise folk om å stemme for eller mot en kandidat, hvilket legger til rette for enda mer korrupsjon og skitne penger. Penger = ytringsfrihet, og jo mer penger du har, desto mer ytringsfrihet får du. I tillegg slenger bandet også med en referanse til punk-legendene Sham 69, fiffig!

Bad Religion viser muskler på dette albumet. Ikke bare klarer de å holde seg friske musikkmessig, men også politisk og samfunnskritisk. Graffin spøkte i 2011 om at bandet planla å legge inn årene og begynne å leve "ordentlige liv" etter at det 16. albumet var kommet ut, men slik det ser ut nå har Bad Religion fortsatt masse å bidra med, så får man håpe at spøken var nettopp det, bare en spøk!