I undergrunnen har det ulmet rundt The Holy Tongue en god stund. Små drypp som et par merkverdige videoer og flere livespillinger litt på siden av det tradisjonelle har gitt bandet en mystisk aura. Og siden det definitivt er kvalitet over det hele er jo ikke dette mer enn rett og rimelig. Debutskiva ”The Holy Tongue” slippes 19 april på Sir Real Records og låtene er innspilt i alt fra ei hytte ute i skauen i Telemark til et nedlagt bryggeri i L.A. Et permanent studio er jo tross alt for geeks.

The Holy Tongue låter på mange måter psykedelsik og skeivt, samtidig har de en beat som stort sett alltid ligger under og holder ting på plass. Det begynner forholdsvis streit med låta ”Lord, Have Mercy”, som også må sies å være et av flere høydepunkter. En suggerende basslinje og tunge rytmer får deg inn i THT’s verden og det hele forløses litt lenger ut i låta. Kombinasjonen av besynderlige stemninger og tilhørende melodier er trolig THTs’ sterkeste kort og de bruker det godt. Låt nr 3; ”Loud Beating Heart” setter jeg også høyt opp. En særdeles stemningsfull affære, igjen kombinert med en feit melodi. Og det er skummelt! Det er et vesentlig gjennomgående element som forsterker det forlokkende med The Holy Tongue.

Rock, blues, vals, psykedelia og sikkert mere til blandes sammen til en gjennomført og utypisk norsk plate. Et par av låtene blir litt for far out for meg, men hovedsaklig er dette en overkommelig plate for de fleste med sans for det gode. Eller det onde. Uansett er det mye å like her og mye å ta tak i. Det at låtene er spilt inn på forskjellige steder, og sikkert på litt forskjellig utstyr, slår egentlig bare positivt ut. Det er ingen dyr og fancy produksjon, men den er passende og overbevisende på en måte du ikke får kjøpt. Så er du hypp på noe nytt? Sjekk ut The Holy Tongue!

Releasekonsert på Parkteateret i Oslo 19/4.