Electric Eyes debutalbum – Pick-up, Lift-off, Space, Time – er førtifem minutter med hektende gitarriff, deilig psykedelia og et hav av musikalsk vellyd. Med bakgrunn fra blant annet The Megaphonic Thrift og Dig Deeper, og med uttalt inspirasjon fra anerkjente psykedelialeverandører som Wooden Shjips og The Black Angels, har Electric Eye levert en plate som vil veldig mye, og som også får mye til å stemme.

6 am og The Road er gnistrende rockelåter hvor bluesinspirerte gitarriff danner en grunnmur som resten av musikken bygges rundt. Morning Light er en psykedelisk godbit hvor ikke minst trommeslager Øyvind Hegg-Lunde får vist seg frem med mye spennende rytmearbeid. Singelen Tangerine er en psykedelisk, sitarbasert, ni minutter lang perle som kanskje kan virke litt enkel og banal til å begynne med, men som avdekker nye musikalske lag ved hver gjennomlytting. Pick-up, Lift-off, Space, Time er en tidvis nesten utmattende musikalsk opplevelse, men på avslutningssporet Electric Eye roer bandet det helt ned og viser at de også behersker å lage deilig, sløy melankoli – i en låt som i stemning og gitarspill gir assosiasjoner til Madrugada.

Men selv om det er mye positivt å trekke frem, så melder det seg dessverre også en følelse av at noe mangler for at man virkelig skal kunne snakke om en innertier av en debutplate. Pick-up, Lift-off, Space, Time er et gjennomgående vellaget debutalbum, men det innehar dessverre ikke de helt store høydepunktene. Helhetsinntrykket hadde vært enda bedre om det hadde dukket opp noen helt eksepsjonelle musikalske øyeblikk som kunne løftet det hele enda litt høyere på den psykedeliske rockehimmelen.

Når det er sagt: det er liten tvil om at Electric Eye har levert et solid debutalbum, og vel så det. Monstereo og Ekkolodd har med sine nylig utgitte debutalbum vist frem noe av det mest spennende den bergenske musikkscenen har å by på, og her er enda et sentralt bidrag til byens musikkscene.