Endelig! Musikknyheter.no hadde en klar musikalsk sommerflørt med Oslobandet allerede i 2011, da de slapp EP’n. I ingressen på anmeldelsen sto det da, ”Når kommer første album!?”. Omsider er våre bønner hørt, for nå omtrent 1 ½ år senere er bandets første langspiller Canicular Days, ett faktum.

Dråpe hadde helt sikkert både låt-materialet og visjonene for albumet allerede da, men at produktet har fått lang utviklingstid er bare positivt. Man skal ikke lytte lenge for å merke at bandet har vokst, og fått et mer tilspisset og modent musikalsk uttrykk. Den herlige varme pop/rocken vi ble kjent med på EP’n er der fortsatt, men melodier og komposisjon er mer dynamisk og gjennomført. Selvom det minner om støypop, er det såpass lyttervennlig og lettbeint at enhver med sans for god pop vil elske det.

Apropos lyttervennlig. Fra åpningssporet ”Blue Skies” og ikke minst den fine ”I Kept Falling Asleep” er man allerede dypt engasjert. De gode melodiene, drivet og den genuint herlige følelsen i musikken treffer umiddelbart. Vokalist Hanne Olsen Solem og Ketil Myhre på gitar deler på vokaljobben, og korer samtidig sukkersøtt over hverandre. Harmonien i musikken skaper en boble rundt lytteren, så man sitter veldig fort og drømmer seg bort mens tonene svever i bakgrunnen. Den bunnsolide singelen ”Memories” markerer seg også som et klart høydepunkt. Den lyse vokalen over de fengende basslinjene sitter godt i taktfoten, og refrenget er meget ”catchy”.

Det er også modig gjort å ikke ta med noen av gullkornene fra EPen, her har bandet bevisst skapt et nytt og sammenhengende produkt. Dråpe har sluppet et meget solid debutalbum. Det er godt produsert, helhetlig og med mange sterke enkeltlåter. Rett og slett veldig bra popmusikk. Vil du kickstarte sommeren må du definitivt ha denne på ørene.

Canicular Days er spilt inn hos Greener Productions i Trondheim, mikset av Bjarne Stensli hos Harrys Gym Recording Studio og mastret av Grammy-vinnende Brad Blackwood (Calexico, Alison Kraus, Against Me).

PS! På årets kommende festivaler kan du kan oppleve Dråpe på både Roskilde og Øya, og etter release 19. april dukker det garantert opp flere spillejobber i nær fremtid.

Hør låtene "Memories" og "Blue Skies" under:

Dråpe kom på 4. plass over årets mest spennende debutanter