Få utenfor hjembygda Aurskog har hørt om 40 år gamle Hilde Merete Øverby, men hennes debutalbum er virkelig verd en lytt. På Moods Change, der veteranen Lasse Hafreager har bidratt med arrangementer, viser Øverby at hun har en suveren stemme og skriver strålende sanger med gode tekster.

Åpningslåta Moods er poprock med surklende orgel, gitarsolo og økende intensitet. String of Lies er spretten, fengende countrymusikk med artig tekst og nydelig steelgitar- og pianosolo. Stay The Night er en elegant kjærlighetsballade med herlig koring og hammondorgel.

If You Want Me To er fengende og tøff rootsrock, mens den stemningsfulle balladen Moods skiller seg ut ved å ha trekkspill. På den fengende River of Love liker jeg vokalharmoniene og gitartwangen.

Aller best er What A Fool, med super vokal, steelgitar og orgel. Dette er ei topp countrylåt som kunne blitt en radiohit! Albumet taper seg litt mot slutten, men avsluttes fint med den innsmigrende og stemningsfulle Catch Me, der igjen teksta er god.

Moods Change er et godt, variert album som jeg anbefaler alle som liker kvinnelige singer-songwritere i genren som kalles både countryrock, roots og Americana.