Nyheten om EP-slipp fra gourmetkokk turned rapper – Action Bronson og superprodusent Harry Fraud ble møtt med stor glede i musikkverdenen. Man kan trygt si at Action Bronson har blitt en av de mest hardtarbeidende rapperne i hip hop i dag. I hans relativt korte musikkariere, der hans første album, Dr. Lecter, kom ut i mars 2011, har Bronson allerede rukket å gi ut 4 album, tre egne mixtapes og har hatt gjesteopptreden på over 40 låter. I tillegg til å gi ut og være med på vanvittig mye musikk har Bronson også blitt en mann som turnerer hyppig (Oslobeboere kan se han på Sawol 9. juli). Nå i juni, nærmere bestemt 11 juni, slapp Action Bronson og produsent Harry Fraud den etterlengtede EPen Saaab Stories. EPen skuffer absolutt ikke.

Action Bronsons måte å rappe på minner veldig mye om old-school hip hop, der særlig artister som Ghostface Killah og Kool G Rap er folk man kan forbinde med måten Bronson leverer sine rim på. Man kan derfor påstå at produsenten Harry Fraud er den perfekt personen til å produsere denne nye EPen Saaab Stories. Harry Fraud er en produsent som er veldig kjent for å ha en tilnærming til old-school hip hop i måten han produserer på. Fraud bruker mye sampling og harde trommebeats. Saaab Stories er veldig preget av akkurat dette. Den velkjente hese og litt småsløye stemmen til Action Bronson kommer godt fram på det teppet av lyd Fraud skaper.

Til tross for at det kan virke som om Action Bronson egentlig ikke har forandret seg særlig mye siden hans siste utgivelse (Rare Chandeliers med The Alchemist), så virker det likevel som om Bronson rapper på en litt roligere og tregere måte en før. Jada, låtene hans er fortsatt stappfulle av matreferanser og humor slik som tidligere, men det virker ikke som om det er like energisk som det en gang var. Bronson virker rett og slett, om mulig, enda sløyere enn før. Men dette er likevel ikke et så stort problem. Låtene er tregere på denne EPen, alt går i et roligere tempo, og dette fungerer egentlig ganske bra. Et særlig høydepunkt er låta The Rockers, med Wiz Khalifa. The Rockers er seig og hypnotisk, og stemmene til Bronson og Khalifa passer ufattelig godt sammen.

Action Bronson og Harry Fraud har ikke bare fått med seg Wiz Khalifa på Saaab Stories. Den ene halvdelen av Mobb Deep, nærmere bestemt Prodigy dukker også opp. I tillegg har gutta fått stjernebesøk av legenden og Wu-Tang Clan-medlemmet Raekwon. Prodigy og Raekwon er med på EPens siste låt Seven Series Triplets, denne låta er også EPens aller beste. Seven Series Triplets viser oss akkurat hvor god Action Bronson egentlig er. Verset til Bronson på Seven Series Triplets er rett og slett milevis unna Raekwon og Prodigys vers. Bronson er i verdensklasse og rapper bedre en legenden Raekwon.

Saaab Stories er nok ikke Action Bronsons aller beste utgivelse til nå, men man kan likevel påstå at Bronson har sluppet enda en EP som befester hans posisjon som en av de beste rapperne i 2013.