Grim Tower er hovedsakelig en kollaborasjon mellom de kanadiske musikerne Stephen McBean (Black Mountain/Pink Mountaintops) og Imaad Wasif (Yeah Yeah Yeahs). Styrken er sterk vokal og glimrende gitarspill som umiddelbart lokker lytteren over til den mørke siden. I samvirket bidrar også Rob Barbato (Darker My Love) på bass og Dan Allaire (Brian Jonestown Massacre) på trommer.

Det var for et par år siden at McBean og Wasif satt i førstnevntes bakgård og improviserte på akustiske gitarer, og raskt skjønte at de hadde et eller annet på gang. Derfra begynte låter å ta form og en albumutgivelse kom stadig nærmere. Outer Battery hevder, med rette, at de er stolte over å relansere Anarchic Breezes, også med fiffige og fargerike vinylutgaver i begrenset opplag tilgjengelig via labelens hjemmeside.

McBean og Wasif, sammen med Barbato og Allaire, holder i stor grad høy standard fra begynnelse til slutt. Av flere gode spor må særlig de tre første, Soft Seance, Reign Down og Orpheus Light, samt All The Beautiful Things og Let Death Become Your Comfort, trekkes frem som absolutte høydepunkt.

Anarchic Breezes er en vakker utgivelse. Det er stemningsfullt og en tydelig invitasjon til lytteren om å fordype seg i musikernes låtunivers. Len deg tilbake, ta turen inn og la deg fortrylle av Grim Towers psykedeliske folk, eller akustisk ´death folk´ som prosjektet for det meste omtales som.