Golden Suits er soloprosjektet til Fred Nicolaus, halvparten av kjernen i det kritikerroste bandet Department of Eagles. Det selvtitulerte debutalbumet er ifølge Nicolaus' offisielle nettside «inspired by a particularly tumultuous year in Nicolaus' life, and his obsession with the writer John Cheever». Dette høres jo unektelig spennende ut, og det å bruke omveltninger i eget liv som grunnlag for å komponere musikk er som kjent ingen dum idé. Det er imidlertid også en typisk formulering for å promotere et album, og slike formuleringer bør alltids tas med en solid klype salt. Det viser seg nemlig at det Nicolaus har å formidle denne gangen er skuffende ordinært.

Det helt grunnleggende problemet her er at det ikke er noen faktorer som gjør musikken spesielt interessant. Nicolaus har en begrenset og litt ensidig vokal, og tekstene skiller seg ikke ut som spesielt engasjerende de heller. Låtene er bygget opp på forutsigbare måter, og ofte er de rett og slett ganske kjedelige. Det er dessuten ingen enkeltstpor som virkelig klarer å rippe opp i den uengasjerende følelsen. På sitt beste, som på Swimming in '99, Under Your Wing og Wash It Away, lager Nicolaus fin popmusikk, verken mer eller mindre. Disse låtene fungerer helt fint isolert sett, men totalt, over ti sanger og knappe 45 minutter, er de ikke gode nok til å bære albumet i særlig grad. Plata nå aldri noen store høyder, og totalt sett blir det for tynt, for ordinært, for lite engasjerende.

(I den offisielle musikkvideoen til Swimming in '99 reiser Nicolaus rundt til bokhandlere på Manhattan og forsøker å skaffe alle eksemplarene av The Stories of John Cheever. John Cheever er altså en forfatter Nicolaus har et sterkt forhold til, og også albumets tittel er visstnok hentet fra denne forfatteren. Musikkvideoen til Swimming in '99 er en fin liten sak med vakre bilder av Manhattans mange boksjapper. I et intervju med The Rumpus forteller Nicolaus at han endte opp med 46 kopier av boka fra 27 forskjellige bokhandlere, at de ligger på gulvet i leiligheten hans slik at han hele tiden snubler i dem, og at han nok kommer til å gi dem vekk på sikt (http://therumpus.net/2013/08/rumpus-video-premiere-interview-with-golden-suits/).)