Etter kjempesuksessen med Nevermind (1991) ville Nirvana lage ei "vanskeligere" plate som var mer i stil med røttene i pønk og metal. Med Steve Albini (Big Black, Shellac, Rapeman) som produsent lagde de In Utero, som likevel ga dem hits i form av to mer tilgjengelige låter: Heart-Shaped Box og All Apologies. Disse ble mikset av Scott Litt, ikke Albini.

Kurt Cobain var i 1993 blitt avhengig av heroin og begikk selvmord året etter. Det forklarer selvhatende tekster som Rape Me og I Hate Myself And I Want To Die. Det flotte coverheftet til denne doble luksusutgaven har mange sjeldne og flotte bilder, men lite info om innspillingene. I stedet får vi liner notes ved en som kjente medlemmene og vil tegne et nyansert bilde av deres personligheter. Albumet selges for øvrig også i en dyr boksutgave (Super Deluxe).

Disk 1 har originalalbumet, seks b-sider og Albini-mikser av de to singlelåtene. Disk 2 inneholder en alternativ miks av albumet og skisse-versjoner av ni av låtene, hvorav seks er instrumentaler. Mest interessant er de to siste kuttene: instrumentalen Forgotten Tune og Jam. Men egentlig er disse bare myntet på blodfansen.