Selv om veldig få har hørt om Devonté Hynes er han ikke en nykommer. Han har skrevet og vært medvirkende produsent for kjente artister som Florence and The Machine, Solange og The Chemical Brothers . Hans platedebut kom i 2008 under navnet Lightspeed Champion, med platen Falling off the Lavender Bridge. To år senere kom Life is Sweet! Nice to Meet You. Devontè klarte aldri å bygge opp noen kredibilitet som Lightspeed Champion og byttet navn til Blood Orange i 2011 da han slapp sitt tredje soloalbum Coastal Grooves. Han tredje album klarte heller ikke møte noe bredere publikum eller engasjere kritikere. Før Cupid Deluxe kom ut har flere store musikk-medier fått opp øynene for Devontès Blood Orange. Begge singlene som har kommet ut, Chamakay og You're Not Good Enough, har vært på Pitchforks Best New Track. I tillegg har NME skrevet at det er et album å se fram til i November.

Det er ikke uten grunn at Blood Orange nå har begynt å få oppmerksomhet fra de største musikk-mediene. De to singlene Chamakay og You're Not Good Enough starter hele platen i et rolig, men vakkert tempo med flotte gitarriff og synther som danser over stereoen. Sistnevnte dabber ut i intens bordtennismatch, ja du leste riktig, før Uncle ACE åpner opp i noe som først minner mye om de beatsen Daft Punk illustrerte tidligere i år. Devontè mikser inn en del instrumenter i enkelte sanger som minner mye om 80-tallet, med lange, tunge bass-slag og saksofonspill som bare dukker opp og forsvinner like raskt. Vokalist i bandet Friends, Samantha Urbani, og kjæresten til Devontè medvirker også på noen av låtene i albumet med mesterverk av tekstframføring, som man spesielt får høre i låtene It Is What It Is og Always Let U Down.

Det er vanskelig å sette en bestemt sjanger på Cupid Deluxe. Sangene varierer helt fra drømmende synth pop som i åpningssporet Chamakay og It Is What It Is til ’’jazzete’’ instrumenter, R&B og mild Hip-Hop i noen av de siste låtene som Clipped On og High Street. Mange ville nok hatt vanskeligheter med å kombinere og knytte opp så mange unike sjangre i ett og samme album, men Devontè har fått det til å fungere og det kommer fram som den største styrken hans. Siste låten Time Will Tell som minner litt om en dårlig framførelse av Drake og No Right Thing, er ensformig og like tam som åpnet gammel Cola. Disse låtene er de store trekkpoengene fra ett ellers varierende, uforutsigbart og nesten perfekt låtutvalg.


Beste låter: Chosen/Uncle ACE/Chamakay/You're Not Good Enough.