De er ikke ferske musikkdebutanter medlemmene i Oslo-baserte Shevils (les hva dem mener med Oslo-basert i intervjuet vi nylig hadde med bandet), dem har vært med i flere andre band tidligere, og gitt ut både sin første fullengder, Year Of The Fly og den oppfølgende EP-en Necropolis under navnet Shevils, men det er nok først nå, med andreplaten Lost In Tartarus bandet sannsynligvis virkelig vil bli lagt merke til. Dette er nemlig hardtslående, groovy hardcore av ordentlig høy klasse.

Det er fullt trøkk fra første sekund og det trøkket bevarer Shevils gjennom alle av platens 10 låter, og dødpunkter, det skal man lete lenge etter. I stedet er det bare å sette seg ned, reise seg opp, hoppe rundt eller hva annet du vil, og nyt bandets tighte og rocka låter som farer frem som kontrollerte energibomber fulle av musikalsk aggresjon og trøkk. Musikken kan helt sikkert høres ut som sintemannens vrede for mange, men jeg kan ikke annet enn å smile og nikke fornøyd ved gjennomhøringer av platen, av begeistring, og det selv om hardcore-sjangeren i utgangspunktet ikke er den sjangeren som oftest blir satt på spilleren. Denne platen er derimot lett å sette på om og om igjen, og det er nærmest som om man for hver nye lytning oppdager nye herligheter ved den.

Når det er sagt, det kan være lett å falle i fellen med litt vel ensformig låtuttrykk i denne sjangeren, men det har vokalist Anders Voldrønning og resten av bandmedlemmene unngått på Lost In Tartarus, rett og slett ved at de her beviser at de er utrolige dyktige musikere som vet hvordan de ønsker å låte. Dermed ender man opp med fantastiske låter som blant andre åpningssporet Is This Where We Are At?, singlene Black Eyes og We Walk On Shattered Glass, og avslutningsduoen Destroy All Villains og Young And Restless, der sistnevnte for øyeblikket står igjen som platens beste låt. Men akkurat det har en tendens til å endre seg underveis, for strengt tatt kunne det like godt vært en av de andre låtene som ikke ble nevnt, for platens jevnhet er nok et sterkt kort Shevils har på hånden. Så oppdag bandet nå, før alle andre gjør det før deg.

Les vårt intervju med Shevils.

Shevils på nett