Norah Jones og Green Days’ Billie Joe Armstrong har kommet sammen for å hylle The Everly Brothers. Foreverly er en solid tolkning av gamle låter for de som foretrekker å være tradisjonen tro.

De fleste var ganske skeptiske da nyheten kom ut om at Billie Joe Amstrong og Norah Jones skulle lage et The Everly Brothers-coveralbum sammen. Green Day-stjernen og den hese sangerinnen har valgt å fokusere på albumet Songs Our Daddy Taught Us fra 1958. De har ikke endret så mye. Arrangementene er enkle og tro til country- og visetradisjonen. Og det funker faktisk ganske bra.

De overraskende samarbeidspartnerne lanserte førstesingelen Long Time Gone for over en måned siden. Som på resten av albumet, flyter de karakteristiske stemmene til Billie Joe + Norah fint sammen over The Everly Brothers sine originale harmonier. Foreverly har mer bandfølelse enn forløperen, da besetningen og instrumentasjonen er mer utpreget. Men det betyr ikke at Billie Joe + Norah har gjort låtene mer kompliserte. De bare høres ferskere ut. Oh So Many Years og Roving Gambler har fått sjarmerende instrumentalsoloer og et tydeligere rytmisk akkompagnement. I tillegg er I’m Here To Get My Baby Out Of Jail, som Norah Jones synger alene på i de første versene, et fint avbrekk fra tostemmigheten som dominerer platen.

The Everly Brothers er kjent for sin søte og uskyldige vokal som får en til å smile, til og med når tekstene deres skildrer tragedier, noe de store deler av materialet på Songs Our Daddy Taught Us gjør. Billie Joe Armstong og Norah Jones sine stemmer har derimot ikke den samme effekten. Dystre spor, som Down In The Willow Garden og Put My Little Shoes Away gjør Foreverly i overkant melankolsk og ensporet. Duoen hadde tjent på å tørre å slippe seg litt mer løs og utfordre de tradisjonelle låtene.

Selv om en blir litt mett på Foreverly mot slutten, høres Billie Joe + Norah overraskende bra ut sammen. De tilfører ikke verden noe nytt med dette prosjektet, men de ødelegger heller ikke de gamle The Everly Brothers-låtene. Dette er definitivt en positiv overraskelse for de som var engstelige for at stjerneduoen skulle ta seg for mye kreativ frihet.
Les mer på nett