31 Juli 2012 døde Tony Sly, kun 42 år gammel. Sly er mest kjent som frontfigur i skatepunk-bandet No Use For A Name, men han hadde også en solokarriere der han ga ut flere akustiske album, blant annet sammen med Lagwagon vokalist Joey Cape. Hans død ble tatt imot med sorg i den sterkt sammensveisede punk-familien i USA og 29 oktober ble albumet som skulle hylle og oppsummere karrieren til en høyt elsket låtskriver og vokalist. Albumet er gitt ut på NOFX frontmann Fat Mike sitt selskap Fat Wreck Chords.

Gjennom 33 spor, blir Tony Slys karriere oppsummert av kjente og ukjente artister. Noen av de er Bad Religion, NOFX, Lagwagon, The Gaslight Anthem, Strung Out og Simple Plan. Her finner vi artister som har vært med på å påvirke Slys egen karriere og låtskriving og artister som har blitt inspirert av han. Man får to generasjoner med sentrale band og skikkelser fra den store punk-familien.
De fleste av No Use For A Name sine låter har et kjapt, catchy og punka uttrykk, med temaer som kjærlighet, politikk og ensomhet. På denne plata har disse sangene fått et nytt uttrykk og det er kanskje de overaskende twistene på allerede etablerte låter som virkelig er med på å vise dybden i det låtmateriale som finnes her. Det betyr at det er de rolige låtene på plata som er de største høydepunktene. Fordi de viser en låtskriver som er sår, ærlig, engasjert, personlig og dyp. Tony Sly har gjennom en årrekke vrengt sjelen sin og skrevet dypt personlig om egne erfaringer og dilemmaer, meninger om samfunnet og om kjærlighet på en poetisk måte, og ikke minst melodiøs måte. De versjonene vi finner på dette albumet speiler dette og løfter fram til stor låtskriver som fortjener sin hyllest. Av låter som virkelig står ut er On the Outside og International You Day sistnevnte innspilt av tidligere Sly makker og nære venn Joey Cape, innspillingen og teksten gjør det til en rørende opplevelse å høre på låten, fordi man får et sterkt nærvær av det savnet av en nær venn som er tilstede.

Det er ikke bare de rolige låtene som står ut, også NOFX og Strung Out, gjør punka versjoner av låter som absolutt holder et bra nivå. Alt i alt så gir albumet et bilde av en helhetlig artist som kommer enda mer til syne når man tar bort ulike sjangertrekk som kanskje ellers ville satt han i bås.
Albumet anbefales til både de som kjenner og ikke kjenner Tony Slys karriere fra før og er en god anledning til å åpne nye dører inn i et kjent (evt. ukjent) låtmateriale.

Rørende versjon av International You Day fremført av Joey Cape:


albumet i Wimp:

The Songs of Tony Sly: A Tribute