Stavangerbandet Tôg er klare med sin andre fullengder og denne gang har de gått i en ganske annen retning enn på fabelaktige Drøm fra 2011. Nå har Lars Christian Olsen og gjengen laget en fullblods discoplate, som har fått navnet Feiring. Eller kanskje blir det feil å kalle den fullblods. For selv om dette hovedsaklig er retrodisco, er det tydelig at inspirasjonen er hentet fra flere årtier. Jeg hører elementer helt tilbake fra discoens barnedager og frem til 90-tallets discofunk og R`n`b. Tôg har allerede sluppet smakebitene Når me våkne opp i mårå og Maridalen, to ypperlige ambassadører for det nye albumet.

Feiring har bandet fått hjelp fra folk som Ådne Meisfjord, som i tillegg til å ha produsert platen sammen med vokalist, Lars Christian Olsen, også har bidratt på låtskriverfronten, Bak mixepulten har selveste Eric Boucek sittet, mannen som har jobbet med blant andre LCD Soundsystem og Holy Ghost. Både Meisfjord og Boucek har satt sine spor på albumet, som fremstår som helhetlig og meget godt produsert. Likevel sitter jeg med en følelse av at dette låter enda fetere live enn på plate. For ofte føler jeg at det mangler det lille ekstra, som gjør at jeg klarer å gi meg hen, 100%.Unntak finnes det jo heldigvis. For de beste låtene på platen er vanvittig bra. Av Hengslene sparker albumet igang på ypperlig vis, og står for meg ut som den aller feteste opplevelsen på albumet. Dette er herlig, funky disco, med dødskule synthlinjer. De to tidligere nevnte Når me våkne opp i mårå og Maridalen er også blant favorittene mine. Den første med deilig 80-talls synth og sexy bassolo, den andre svevende spacedisco, som er veldig i gaten, Jamiroquai. I alle fall på den relativt lange instrumentaldelen. Kult! Jeg må også få trekke fram Ild/Jord/Luft/Vann som den siste av de virkelig store perlene i discokisten. Dette er alle låter som får meg til å kneppe opp de øverste skjorteknappene og danse frekt.

Tôg har vist tidligere at de er kanongode live, blant annet på by:Larm og SXSW, og jeg gleder meg til å se dem live også med dette albumet. Det tror jeg nok kan løfte flere av låtene til nye høyder. Og så skal gjøre mitt beste for å beholde skjorten på.

Feiring slippes imorgen på Brilliance Records, og blir å finne i både butikkhyller og digitalt.