Kindred Fever fra Haugesund føyer seg inn i rekken av gitar/tromme-duoer som har vokst frem i kjølvannet av band som The White Stripes og The Black Keys. Men i motsetning til mange andre, har de noe å melde både visuelt og musikalsk. Et tydelig image kombinert med beintøff rock´n roll som, uavhengig av antall medlemmer, fortjener økt oppmerksomhet.

Bandet har holdt på i kun to år, men rukket å oppnå mye på den korte tiden, som for eksempel å bli Ukas urørt på NRK P3 og spille supportjobb for Kaizers Orchestra. Det er mye som tyder på at by:Larm-aktuelle Kindred Fever kommer til å ta flere steg i fremtiden.

Jarle Langåkers vokalprestasjoner har pågangsmot og snert, men mangler litt bredde og variasjon. Gitarspillet er derimot imponerende på alle vis. Her ligger helt klart en styrke til Kindred Fever. Riff og soloer bakkes utmerket opp av Linn Sofie Hagen Olsens trommespill og den gode kjemien mellom de to medlemmene er merkbar.

Selv om bandet oser av kraft og energi, viser de også at behersker å ta det litt ned, som i for eksempel The Willow Garden og avslutningen Northern Light, hvor Hagen Olsen også viser seg frem som en dyktig trompetist. Aller best sammen er Langåker og Hagen Olsen likevel når de øker både volumet, tempoet og intensiteten. Spesielt lyttervennlig er tittelsporet, Ready To Die og Cosmic Sin.

Kindred Fever trenger mer stabilitet i låtkvaliteten, men er absolutt et spennende bekjentskap og et etterlengtet band i den norske rockeskuffen. For alle som føler et behov for å vekke liv i dovne rockeføtter, er Haugesund-duoen ypperlig medisin både på plate og fra scene.Bandets hjemmeside her.