La oss starte med det uunngåelige: sjangeren. Joda, vi snakker om noe så originalt som et band fra snøfriske Tromsø som leverer heite rytmer i (neo-)soulens tegn. Kanskje ikke tidenes mest opplagte match, men det er ingen grunn til å rynke på nesen av den grunn. Gutta i Oh! har etter sigende alt under kontroll, og leverer en solid debut som tar tankene til helt andre steder enn hvitkledde fjell. Norsk soul har sjelden funket bedre!

Stereosoul består av tolv låter som går fra det minimalistiske til det storslåtte, og som greier å være både seig og leken. Det er tydelig at gruppa har hentet inspirasjon fra et knippe musikalske helter, og vi finner straks spor av D'Angelo og Erykah Badu - samt ett og annet Stevie Wonder-preget refreng. I åpningsnummeret The Sound blir premisset raskt lagt, og den deilige slow-beaten leder oss inn i fristelse. Neste låt er en ny versjon av One Second som først debuterte på 2011 EP'en Lesson One. Produsent Poppa-Lars fikk så frie tøyler - og gjorde den nettopp mer poppa. Fra albumet er det spesielt to låter som utpeker seg som potensielle hitter: Let You Lift Me og Headline. Her får også vokalist Frode Larsen vist hva han er god for - og litt til. Heldigvis besitter Larsen en fløyelsmyk og særpreget stemme som virkelig blomstrer i dette soullandskapet.

Hør Let You Lift Me her:

(Frode Larsen = Frank Ocean?)

Det er i tillegg lett å la seg imponere av tekstene, som enkelt setter stemingen og viser at bandet ikke er redde for å by på seg selv. Fra den småflaue teksten om damer i åpningslåta får vi servert en slags trøstevise i Slow Beat. Her tar gruppa et aldri så lite oppgjør med tidligere musikklærere som mente de måtte ha et høyere tempo på låtene sine - men alt i verden trenger ikke gå så fryktelig fort, vel?

Kvartetten har nylig gjort seg bemerket på By:Larm til gode kritikker, og har også vært hyppig spilt på P3. Enda mer imponerende er det kanskje at det ferske bandet har rukket å spille over 100 konserter i Norge. De ligger med andre ord ikke på latsiden, og debutplata er faktisk gitt ut på deres eget label; Nine Six Productions. Om du vil se Oh! spille opp til soulfest får du muligheten 9. mai på Parkteateret.

Oh! på Soundcloud