Verdensmetropolene har et mytisk omdømme. Vi vet at Paris er kjærlighetens by og New York er byen som aldri sover, selv om vi aldri har vært der. Norske byer har mer jordnære karakteristikker. Jeg bor for eksempel i oljebyen, men kommer opprinnelig fra plankebyen og studerte i byen mellom de syv fjell. Johndoe kommer fra bartebyen. Ifølge presseskrivet skal deres siste album være et oppgjør med og en hyllest til Trondheim. Spørsmålet er om dette er interessant for oss som ikke har noe sterkt forhold til hovedsetet i Midt-Norge.

Åpningen, No sjer du lyset, er ingen åpenbaring. Gitar og trommer tonsetter en parademarsj i klisjeer: «Her blei du født, og her skal du dø, og aillt i mællom må du finn ut sjøl. Fins ingen ænkle svar, men det du sjer, e det du har». Spor to handler om lengsel som rimer på fengsel. Men i treeren tar ting seg litt opp. Her er flere tilløp til god melodi, gitarriffet i verselinjene er riktig så fengende. Dette veier fint opp for en litt utslitt oppvekstskildring. Tragiske tryna - enda et mimrenummer – har et fint refreng, og er relativt gjenkjennelig i beskrivelsen av ungdommens kroniske kategorisering av folk. Kalde sko er høydepunktet, både lyrisk og melodisk. Tittelen har dobbeltbetydning og instrumentalpartiet mot slutten er særlig vakkert.

Rikets sal og Trondheim ground zero er platas mest stedspesifikke. Avslutningen mangler de små overraskelsene som gjør de bedre sporene, og således sluttes ringen slik den begynte – med utslitte fraser og forutsigbare melodier.

I et intervju i samband med debuten Ja takk til trøbbel (2003) gjorde bandet et poeng ut av at de ikke skulle synge på dialekt, i frykt for å havne i «Trønderbåsen» med blant andre DDE.

At Jonas Skybakmoen har lagt om til trøndersk, har muligens større betydning for bandets identitet enn det har for lytteropplevelsen. Det er lettere å høre hvor bandet er fra, og de fletter inn en og annen stedsreferanse. Men hele Norge har kalde sko halve året, og ungdommer finner tragiske tryna i alle landsdeler. Slugger treffer utenfor Trondheim, men den er ikke alltid like treffsikker.