New Jersey-bandet My Chemical Romance er tilbake med oppfølgeren til ”Three Cheers For Sweet Revenge”, som har solgt mer enn 3 millioner eksemplarer på verdensbasis. Tidspunktet for å gi ut ”The Black Parade” må sies å være perfekt, etter et år hvor Fall Out Boy og Panic! At The Disco har slått gjennom og erobret store deler av verden, ikke minst USA, med sin emo-rock. Men MCR har tatt et stort steg bort i fra den litt utskjelte sjangeren og leverer et helstøpt rockealbum som kan sammenlignes med Green Days ”American Idiot” fra 2004. Nevnte Green Day er et av mange band man hører referanser til på denne platen, andre band man hører linker til er blant annet Queen og Muse.

”The Black Parade” består av 13 storslåtte og fengende låter med utgangspunkt i et mørkt og dystert landskap. Første singel ut var ”Welcome To The Black Parade” som allerede har toppet singellisten i England to uker på rad og man skal ikke se bort i fra at albumet vil debutere på toppen av albumlisten i England også. Med ”Welcome To The Black Parade” satte MCR standarden for resten av albumet med sine tekster om død, fordervelse og andre mørke sider av dagens samfunn. For eksempel er låten ”Cancer” noe av det dystreste de noen gang har skrevet, i følge dem selv, der den fører an med piano og strykere og en tekst om den ikke fullt så snille sykdommen.

En av de aller beste låtene på albumet er sangen ”Mama”. En nærmest teatralsk og episk låt som, selvfølgelig, handler om døden og hvor de har fått med seg Liza Minelli som gjestevokalist. Resten av låtene holder også utrolig høy standard, så vi får bare håpe at festivalene rundt om i Europa tar affære og booker dette bandet til neste sommer, det er det virkelig verdt.

Undertegnede har knapt hørt et mer gjennomført rockealbum i ”The Black Parade” siden Green Days ”American Idiot”. Vi får bare håpe at My Chemical Romance har kommet for å bli og vil gi ut en rekke toppalbum fremover. Jeg er i hvert fall klar for mer.

9/10