Damien Jurado har gitt ut mange album innen sjangeren singer/songwriter, men han har ikke fått den store publisiteten. Sannsynligvis får han det ikke nå heller, men det har ikke noe med dette årets utgivelse å gjøre. For albumet ”And Now That I’m In Your Shadow” er et fint album, men det blir litt for rolig til tider. På albumet har Damien Jurado fått med seg Eric Fisher og Jenna Conrad som en del av bandet. Med andre ord er ikke Damien Jurado lenger en soloartist, men et band. Og spesielt Jenna Conrad bidrar med mye på albumet. I tillegg til å spille cello på låtene så er hun også med på vokalsiden av albumet. Samspillet mellom Jenna Conrad og Damien Jurado fungerer meget bra.

Låtene er nedstrippet til det ytterste med stort sett bare gitarer og cello, men de blir presentert med en følsomhet som man absolutt liker. Damien synger om kjærlighet og tapt kjærlighet med en sår vokal. Man syntes nesten synd på fyren når man hører sangene fordi det han synger om virker så selvopplevd og ekte. Som eksempel kan man vise til låten ”What Were The Chances”, hvor Damien synger "Does your husband know I call you sweetheart?" og fortsetter med "Would you change your last name to mine?" og Jenna Conrad svarer "I think my kids would mind.”.

“And Now That I’m In Your Shadow” er et album som trenger noen gjennomhøringer før man tar til seg innholdet, men når man først har gjort det så oppdager man en dyktig singer/songwriter som har mye å fortelle. Vi får bare håpe at Damien Jurado fortsetter å være produktiv og gi ut album som treffer folk hvor det er ment å treffe, nemlig i hjertet og sjelen.

7/10