Tenacious D består av Jack Black og Kyle Gass og er nå ute med oppfølgeren til det selvtitulerte debutalbumet som kom ut i 2001. Jack Black er for de fleste mest kjent som skuespiller, men han er også en dyktig vokalist. Personlig så synes jeg at han er en av Hollywoods aller morsomste skuespillere og hans rolle i High Fidelity kommer jeg alltid til å huske. Kyle Gass har også vært innom filmens verden med noen småroller her og der. Nå er Tenacious D ute med nytt album, ”The Pick Of Destiny”, som er soundtracket til den nye filmen om Tenacious D. Filmen handler om historien til Tenacious D, fra den harde begynnelse til den absolutte berømthet, noe som også gjenspeiler seg i låtene på albumet. Med seg på albumet har de fått med seg Meat Loaf, Ronnie James Dio og Dave Grohl. Grohl var for så vidt også med på debutalbumet.

Albumet består av 15 spor og er på under 34 minutter, med andre ord mange korte låter. Musikken på albumet er sterkt preget av rock fra 80-tallet, med noen få unntak. Låten ”Classico” består av kjente verk fra klassisk musikk, bl.a. ”Eine Kleine Nachtmusik” og ”Fur Elise”. ”The Pick Of Destiny” mangler like fengende låter som man fant på debutalbumet, som for eksempel ”Tribute” og ”F**k Her Gently”. Høydepunktene på platen er foruten nevnte ”Classico”, ”POD (Pick of Destiny)”, ”Dude (I Totally Miss You)” og ”Beelzeboss (The Final Showdown)”. På sistnevnte er Dave Grohl gjestevokalist. Resten av låtene forsvinner like fort ut som de kom inn, men tekstene er til tider morsomme når man faktisk konsentrerer seg for å få med seg hva de synger om.

Tenacious D revolusjonerer ikke verden med sitt andre album, men det er til tider morsom underholdning. Likevel tror jeg låtene er enda bedre når man hører dem under den nye filmen som de hører til.

6/10