Så var det altså slutt. Etter 14 år, 4 skiver og tonnevis med livejobber legger et av Norges mest energiske rockeband inn årene. Denne Hardcore-kvintetten fra Oslo øst har snudd mange rolige vorschpill til kick-ass fester. Mang en konsertgjenger har blitt blåst i bakken av Amulets tighte og utagerende liveshow.
Som et plaster på såret kommer altså denne samleskiva inkludert bonusspor. Her er det meste som oppsumerer bandets karriere, fra deres første 7-tommer ”Diamond” og fram til i dag. Amulet har alltid vært hardtslående, og som det så ofte er så er det tidligste materialet hardest.
Noe som kjennetegner Amulet er at skivene deres alltid er bedre etter noen gjennomhøringer. Dette beviser sterke og godt skrevne låter. Det er mye som skjer, og for å få med deg alt må du nesten høre litt på det. Det finnes ingen tvil om at Amulet behersker denne tekniske spillestillen både live og på plate.

For fansen som har alle skivene fra før inneholder denne samleren noen u-utgitte låter. Amulet covrer både Turboneger og Kafka Prosess, og sistesporet ”Mystified” daterer seg faktisk tilbake til -94.
Det er synd at Amulet legger opp, ingen tvil om det. Men når man hører låtene ”Remember” og ”Bandit Gods” (u-utgitte nye studiolåter) virker det som et greit tidspunkt å gjøre det på. Aggresiviteten blir mer og mer fraværende, og sutreband har vi nok av fra før.

Albumet kan trygt anbefales. Det er de feteste låtene fra alle utgivelsene, og liker du Hardcore/Punk men mangler noe Amulet er dette et godt suplement. Liker du Hardcore/punk og ikke har hørt om Amulet? Lay off the doobie og kjøp deg 4 nye skiver.

7/10