”Octopusdrunk & Arms To Prove It” er Tommy Ottosens debutalbum. Hjemme i Fredrikstad er han en firebarnsfar som mekker låter på maskinen sin. Live og på plate går han under artistnavnet Tommy Tokyo og spiller sammen med musikere fra Richochets og Peru You. I kjølvannet av årets ByLarm-konserter ble han omtalt som noe av det mer interessante arrangementet hadde å by på. Dette førte blant annet til en spillejobb under den kommende Down On The Farm-festivalen som arrangeres i Halden i august.

Tommy forteller at han liker å leke med eksisterende ord. Han setter dem sammen for å gi dem ny mening. Slik oppstod tittelen ”Octopusdrunk & Arms To Prove It”. Drunk-delen er absolutt et stikkord her. Tommy spilte nemlig inn platen i leiligheten sin som ligger like ved en bar, og fikk mange besøk av lettere berusede mennesker. Dette er noe som klart preger lydbildet. Det er dagen derpå og Tommy tar deg med på en lang tur langs en folk-inspirert landevei sammen med en utslitt trubadur og en general ("General Gardener").

”Ocotpusdrunk...” er så skamfylt av godt potensiale at det nesten er skremmende å høre på. Tekstene er smarte og melodiene origniale. Det triste er at det dessverre høres ut som tidlig demo av en skikkelig bra plate. Det hele er så skranglete at det fremstår som uferdig. Det som sannsynligvis sikter på å bli oppfattet som sjarmerende, blir raskt slitsomt eksentrisk.

Dersom de sterkeste låtene fra Tommy Tokyos debutplate hadde fått en produksjon som fortjent, kunne man ha sittet igjen med en helvetes bra lyd i ørene!

5/10