Den unge trioen (alle 21 år) Radio Moscow kommer fra Iowa, USA og er nå ute med sitt selvtitulerte debutalbum. Bandet spiller psykedelisk bluesrock med klare referanser til Jimi Hendrix Experience og MC5, samt en touch av litt Black Sabbath og Led Zeppelin. Tross bandets lave alder, det er tydelig at Radio Moscow kan sin rockehistorie. Med seg som produsent har de fått med seg gitarist og sanger Dan Auerbach fra Black Keys.

Albumet starter rett på sak, med en kul instrumentallåt, før de går over til et av platens høydepunkt, låten ”Frustrating Sound”. Videre fortsetter bandet med låter med lite vokal og mange lange og gode gitarsoloer, akkompagnert av bass og trommer. I tillegg er låten ”Timebomb” av slikt kaliber at Jack White ville vært stolt om han hadde hatt den med på et hvilket som helst White Stripes-album. Likevel blir låtmaterialet litt ensformig i lengden, og når de drar ned tempoet på ”Deep Blue Sea” begynner man å miste litt interessen.

Wolfmother var med på å starte retrobølgen igjen, og Radio Moscow fortsetter denne utviklingen med sin tunge og til tider psykedeliske bluesrock, blandet med litt punk. Radio Moscow har med sitt selvtitulerte debutalbum levert en mer enn godkjent plate, men hvis man ikke liker musikken til Jimi Hendrix eller lange gitarsoloer så er ikke dette en plate for deg.

7/10