Norske Iskald er ute med debut skiva ”Shades Of Misery” på Indie Recordings. Bandet består av 2 stk 19 år gamle gutter fra Sortland, og musikken blir beskrevet som ”Crystal Clear Black Metal”.
Forhåpningene stod liksom ikke i taket etter denne introduksjonen. Idèen om ”iskald black metal fra to 19 år gamle bønder” var liksom ikke det helt store, men der tok jeg skammelig feil!

Dette her er faktisk en råbra skive! Jeg ble regelrett blåst i bakken fra første stund, positivt ment. Jeg ser ingen grunn til å limitere seg til Black-metal begrepet med denne musikken her, (Bortsett fra et internasjonalt salgsargument). Her er det kjappe taktskifter, thrasha riff og viking-metal på sitt beste.
Jævlig bra spilt er det også. Det er høy teknisk kvalitet over hele fjøla, men uten at det blir for ”flinkis-metal.” Lyden er bra, og særlig skarptrommelyden er med på å gi skiva et herlig jag, (eller driv om du vil.)

Det kan nok stilles et spørsmålstegn ved orginaliteten, men det er faktisk ikke så verst her heller. God dynamikk, storslått, (uten overdreven bruk av keyboard) og aggresivt som faen. Det hele kan sammenlignes med en videreføring av Dissections debutskive ”The Somberlain”.

”Shades of misery” er utvilsomt en av de beste metalskivene hittil i år, og er et levende bevis på at det finnes etterkommere av dagens ”pionèrer”. Anbefales hardt!

9/10

www.myspace.com/iskald