Metalskiver fra Norge er jo ingen nyhet. Siden begynnelsen av 90-tallet og fram til i dag har det blitt gitt ut ekstremt mye metal. Dette har i all hovedsak spunnet rundt black metal, med diverse crossovers. Blood Red Throne derimot, er intet mindre enn et reinspikka norsk death-metal band. Og ikke nok med det, men de er faktisk et jævla bra reinspikka norsk detah-metal band. Come Death er bandets fjerde album, og det gis ut på det anerkjente selskapet Earache.

Blood Red Throne er 5 fæle fyrer med blant annet Tchort (ex Emperor, Green Carnation) på gitar. Skal man dømme ut ifra kvaliteten på skiva er nok alle gutta ganske drevene i faget. Musikalsk ligger dette på et særdeles høyt nivå, med referanser til gamle helter som Death, Cannibal Corpse og Morbid Angel. Samtidig er det ikke snakk om noe kopiering. Det hele oser av freshe riff, takter og baller.
En positiv forandring fra de tidligere skivene er at de har blitt enda mer groovy. Det er fortsatt brutalt som faen, men med mer headbangingsvennlig rytme.(Dette er selvsagt ikke vennlig på noen som helst måte.)
Come Death kan både funke som partyskive, samtidig som en isolert lytting kraftig anbefales. Den fortjener ærlig talt full oppmerksomhet.
Sounden på skiva er også helt i verdensklasse. Hadde du ikke visst det hadde du faen ikke trodd at dette var noe norsk band. Helt vannvittig lyd, hvor alt og alle kommer til sin rett. (Nå virker det kanskje som jeg er kompis med en i bandet, men jeg kjenner ingen av dem, fakta!)


Uten å overdrive er dette det ypperste Norge har å by på innen deathmetal, og det er absolutt ikke noe å skamme seg over. Låter som Rebirth in Blood og Guttural Screams er ikke bare passende ordbruk i sjangeren, men også to av ni utrolig sterke låter på en bauta av en skive. En herlig blanding av den nye tekniske og den gamle fandenivoldske deathmetalen.
Eneste minus er at skiva er helt ny, så det er antageligvis en stund til neste kommer ut.
Dødsanbefales!


10/10


Blood Red Throne Myspace