John Erik Kaada har i løpet av sine 32 år rukket å gjøre mye interessant. Han har gitt ut 3 soloplater, samarbeidet med Mike Patton, han spiller med Cloroform og i senere tid har han vært svært produktiv i sitt arbeid med filmmusikk. Han har stått for filmmusikken til flere norske storfilmer som ”Mongoland”, ”Alt om min far”, ”Folk flest bor i Kina” og ”Hawaii Oslo”.

Natural Born Star” er Even Benestads siste film. Det er en dokumentarfilm om Fred Robsahm, en ung mann som reiste ut i verden for å tjene penger til å kjøpe en stor seilskute. På en havn i Roma blir han oppdaget av en filmprodusent og så var det gjort. I 15 år bodde han i Roma, hvor han spilte i utallige Westernfilmer og traff kvinnen i sitt liv, Agostina Belli. Men Fred Robsahm mister alt i det politiet finner 1,5 tonn hasj i båten hans. Det er årene etter Benestads film omhandler.

Kaada har laget filmmusikk slik filmmusikk skal være – den er gjentagende og spinner rundt noen få temaer. Samtidig er arrangementene utrolig varierte. Her finner vi instrumentalmusikk i alle former - synth, post-rock, opera, western, funk, strykere og pop. Det er ingen tvil om at Kaada er et multitalent som har teft for gode melodier og arrangement.

...men, det å lytte til filmmusikk uten å ha sett filmen det dreier seg om eller å ikke vite hvordan den utspiller seg, er egentlig et dårlig konsept. Selv om dette høres flott og lovende ut, blir det ganske cheesy i lengden og det er vanskelig å nyte musikken for det den er, uten bildene. Kaada er kjent for å lage god filmmusikk som akkompagnerer filmene meget bra, og dersom dette er tilfellet med ”Natural Born Star”, blir det spennende å se hva slags snodig film som treffer kinoene sent i høst.

6/10

Kaada på MySpace