På P3 i sommer kunne man høre singelen ”Wishing Well”. Uten å tenke noe særlig mer over det, var det først i disse dager jeg fant ut at det var Dylan Mondegreen som sto bak. For når jeg banket skiva i spilleren og knakk utålmodig i fingerleddende, gjenkjente jeg straks låta. Etter litt mer research og gjennomlytting, fant jeg også ut at det skjuler seg mer her enn en god singel, mannen heter rett og slett ikke Dylan Mondegreen, men Børge Sildnes. Ah, bare et artistnavn med andre ord. Mannen bak den mystiske sommersingelen, blir stadig mer mystisk.

Mondegreen spiller softrock/pop med en ørliten indierock tvist. Referanser som Kings of Convenience, og for eksempel Belle and Sebastian lyder tidlig. Likevel skaper han et litt sukkersøtt særpreg over lydbildet, samt at det hele er litt mer pop. Harmoni er et nøkkelord for ”While I Walk You Home, proppet med masse feel-good låter som det er. Fortsatt er tekstene ikke like feel-good, og tar opp klassiske kjærlighets issues alle kan kjenne seg igjen i.

En enkel og ærlig plate, som kanskje kunne være litt mer variert. Likevel skal Børge få plusspoeng for en solid debut, og ikke minst veldig flott coverart. Spekket med flere godlåter som ”Say It Isn’t So”, ”Girl In Grass”, ”Where You Are Is Where It’s At” og den nevnte singelen. Resultatet er tidløs kosepop man fint kan dra frem i høstmørket når man er i det melankolske hjørnet. Fin fin debut fra en åpenbart talent.

7/10

Urørt Intervju


Dylan Mondegreen på Myspace