Bandet er først og fremst frontfigur og vokalist Charlotte Jacobsen, fra tidligere Oyster. Det bandet ble splittet opp, og Charlotte & The Co-Stars ble dannet i 2003. ”Win Love Win” er produsert av Madruga bassist Frode Jacobsen og gitarist Alex Kloster-Jensen fra Ricochets og My Midnight Creeps. Noe man helt enkelt hører, for sounden er veldig inspirert fra de to nevnte bandene. Veldig norsk bestselgerrock preg på produksjonen, og med Charlottes glimrende stemme blir nok dette bandet fort kjent for de fleste.

Skiva starter veldig slow med introsporet ”Night Song”, og det ligger jo også egentlig i tittelen at ikke dette akkurat er vorspielmateriale. Trommisen rekker nesten å gå i butikken mellom hvert slag på skarptromma, og det er nedtonet og nedstrippet. Perfekt tidspunkt for lytteren å forelske seg i vokalen, noe man absolutt gjør. Fordi som fortsatt hører på radio, så har man også kanskje hørt andrelåta ”Hi Ho Silver”, som er P3 listet. Den holder et veldig høyt nivå, og refrenget er av den ”dette-har-jeg-hørt-før-typen”, nettopp fordi det er bra og fengende. Jeg får likevel litt vibber av dette ligner vokalt sett veldig mye på Trond Andreassen fra Ricochets. Så igjen, det er jo bra, men skulle gjerne ha hørt noe mer nyskapende. Ikke en feminin tolkning av noe man har hørt før.

Låtene handler stort sett om kjærlighet, og dens prøvelser og lengsler. Kjærlighetens mørke sider, og kjærlighetens lyse sider osv. Charlotte synger det med innlevelse og god nerve, og mye av det har garantert et preg av selvopplevelse. Dama har jo tross alt slitt i musikkens undergrunn i flere år, så hun har sikkert et par glass rødvin og kjipe øyeblikk bak seg. Eller litt livserfaring om du vil.

”Win Love Win” er latterlig bra, spesielt til debutskive å være. Man skulle nesten tro det var en konspirasjon, for dette vil selge og bli elsket av de naive norske platekjøperne. Gode sanger ligger som fluer på en frontrute etter hverandre. ”Waiting For The Rain”, ”Sign Of Weakness” og min favoritt ”Hurt Myself”, samt de nevnte er godt som gull. Men jeg sier det likeså godt igjen, dette stinker tidlig Madrugada og Ricochets. Så mye til at jeg personlig ikke kan digge det. Likevel, det kommer til å spise opp det norske publikummet og jeg setter 1000 kr på at de kommer til samtlige norske festivaler i sommer. Flott levert, og glimrende produsert.

8/10

Charlotte & The Co-Stars på Myspace