Norske Animal Alpha har i løpet av de siste åra etablert seg i toppen av norsk rock. Singelen ”Bundy” blei en real hit og nå to år etter er det tid for andre albumet; ”You pay for the whole seat but you’ll only need the edge”. Det er fremdeles norske Racing junior som gir ut platene til dette bandet som virkelig har fått kjørt seg på live-fronten de siste åra.
Albumet skal etter sigende være hardere og tyngre enn før og med mer ”live”-innspillinger i studio.
Mike Hartung fra Propeller Studios har vært produsent og Dave Collins som blant annet har mastret Qotsa og Black Sabbath har mastra, så lydmessig skulle det ikke være noen problemer her.

Låta ”Pin you all” sparker det hele igang. Jeg trakk automatisk på smilebåndet da jeg hørte denne låta for første gang.(En uvane jeg har når jeg hører noe jeg liker.) Et jævla heftig trøkk kombinert med tøffe melodier og riff. Akkurat slik en hardrockskive skal starte. Selv om de mest vrengte gitarene blir litt ullene vil jeg trekke fram lyden som særdeles god. Dette er naturlig nok gjennomgående for hele plata.
Låtmessig er det litt mer opp og ned. Mange låter, eller rettere sagt partier i mange låter er knalltøffe og briljant utført. Refrengene derimot faller ofte inn i balladeprega melodier med tillagt komersiell undertone. Det låter storslagent, men melodiene og harmoniene gir fra seg en pompøs pop-feeling man har hørt så ofte før.

Dette kjennetegner heldigvis ikke alle låtene på skiva. ”Even when I’m wrong” og nevnte ”Pin you all” er eksempler på at Animal Alpha rocker hardt når de først vil.
Som sagt inneholder så å si hver låt kule og fengende partier hvor vokalist Agnete Kjølsrud strålende formidler en diggbar creepy feeling. Gutta i bandet, inkludert ”lånte” Kenneth Kapstad på trommer, gjør skiva både dynamisk og drivende så jevnt over er det mye snask å vie øra til.
Men akkurat når man har fått godfølelsen og det virker som om dette her er virkelig saker, kommer refrenget og drar deg tilbake til den kjipe virkeligheten. Den virkeligheten som forteller deg at skal du lage kul musikk og leve av det her i landet må du nesten fire litt på krava. Synd men sant.

6/10

AA på Myspace

30. januar spiller Animal Alpha release-konsert på John Dee.