Aldri har britiske indieband vært så populære som de siste par årene. Alt fra The Wombats til Babyshambles har blitt spilt flittig på norske radiokanaler og festivalene har vært tidlig ute med å huke dem inn som headlinere. Musikken er stort sett gitarbasert gladrock, og etterhvert kan alle de mellomstore indiebandene bli litt borte i mengden. Et godt spørsmål er om Hoosiers skiller seg ut, og om de ikke står i faresonen for å bli stemplet som uoriginale.

The Trick to Life er Hoosiers første album, og inneholder tolv låter, derav fem singler. En fin upbeatlåt som særlig har blitt spilt mye i Norge, er "Goodbye Mr. A". Et stykke musikk som er ganske representativt for hvordan The Hoosiers er på topp.
Det må sies at vokalist Irwin Sparkes' spenstige og Robert Smith-hermende vokal gjør mye for det musikalske inntrykket, særlig på åpningslåta "Worried about Ray". Kanskje den beste låta på albumet; det kan ikke bli stort mer catchy!

Vi får vakker og melankolsk britpop i "Clinging on for life", fengende, konseptbasert britpop i "Cops and Robbers" og, etter en Nine Inch Nails-inspirert intro, noenlunde småsleskete britpop i "Killer".
Dette går kort sagt frem og tilbake - fra upbeat tempo, tradisjonell britpop til mer vokal, akkustisk gitar og piano-basert tradisjonell britpop. Fint, men ikke særlig originalt.
Irwin Sparkes' vokal er det beste og vakreste med plata, men ellers kan man si å ha hørt det før - under regi av andre, lignende band. The Trick to Life er en søt, liten skive. Kommersalarmen rundt britpop vokser seg stadig større, og ettersom bandene også stadig vokser i mengde, bør man komme med noe spesielt for å imponere. The Trick to Life er et godt tilskudd til sjangeren, men ikke noe nytt.

6/10