Goldfrapp har gått gjennom en totaloverhaling i forhold deres to siste utgivelser. Fra dunkle klubbhitter som ”Train”, høres det nå mer ut som en blanding av Portishead og Saint Etienne. Ikke minst mye av den samme sounden man finner på Zero 7 sin ”The Garden”. Tiden med glaminspirert popmusikk har blitt erstattet med eksentriske og nydelige melodier, strykere og fuglekvitter. ”Seventh Three” imponerer med musikk som fjerner den tunge vintersnøen fra sinnet.

Man trenger ikke gå lenger enn åpningssporet ”Clowns”, før man skjønner at dette er andre boller enn hva Goldfrapp har levert tidligere. Med en Katie Melua/Kate Bush lignende vokal, fingerspillende gitarer og strykere reiser hårene seg i takt med øyebrynene over den sensasjonelle forandringen. Det er tidløst vakkert, og deilig popmusikk med en elektronisk undertone. På ”Happiness” flyter electropop-synth over i hverandre i en fanfare av en låt. En skikkelig ”gladlåt” med forelskelse som tema, med et ironisk angrep mot at alle skal være så fordømt lykkelige hele tiden. Det er godt produsert, og drømmende nostalgisk. Referansene går i alt fra moderne alternativ elektronisk indiepop til 60-70 tallet, og Beatles lignende pop.

Goldfrapp har med ”Seventh Three” gjort et etterlengtet løft i forhold til nivået på albumene ”Black Cherry” og ”Supernature”. Bort med frieriet til hjerneløs glampop og dance, og tilbake med en grundig selvrensende comeback. Vokalist Alison Goldfrapp viser andre sider av seg selv bortsett fra å danse oversexy i musikkvideoer, og leverer en overbevisende vokalprestasjon og dybde. Ambient elektronisk musikk møter akustiske gitarer i over litt over 40 minutter med kvalitet. Produksjonen er veldig bra og variert. Albumet øker bare i lytterverdi etter noen runder i spilleren. Låter som ”Cologne Cerrone Houdini”, singelen ”A&E”, og ”Little Bird” vokser seg store etter noen gjennomlytninger. Legg vinterjakka i boden, sett vinduet på gløtt og fyll stua med deilig downtempo electropop. Våren er omsider rundt hjørnet. Om ikke det er helt sant, bringer i hvert fall ”Seventh Three” den riktige følelsen.

8/10

Goldfrapp på Myspace