Med et bandnavn med røtter plantet i britisk litteraturhistorie og Geir Luedy i mikseboksen har ungguttene i The Alexandria Quartet gitt ut sin første, selvtitulerte plate; The Alexandria Quartet. Etter en EP (Into the Light, 2006) og en liten tur innom VG-lista med singelen "Somewhere", har kvartetten endelig slått ordentlig igjennom. Inspirert av Beatles, U2 og utallige andre rockereferanser er The Alexandria Quartet spådd til å bli Norges neste store rockeband.
I en allerede hard bransje, med så utrolig mange forskjellige, men også like band i denne sjangeren, burde mange være snare til å si at dette har lett for å bli uoriginalt. Men, selv med så mange "lånte" uttrykk i musikken, er The Alexandria Quartet en plate med en helt egen originalitet.

Å ta inspirasjon fra andre kan ofte ikke være så dumt, noe første spor, "Leaving you with the music", står rakt for. Det er noe merkelig, Arcade Fire-lignende kjent med den rytmiske gitarklimpringen i kompet, og det løfter sangen betydelig. Fra første stopp blir man kjent med den melodiøse rocken The Alexandria Quartet står for. "Into the Light" fra EP'en med samme navn er ikke en av de sterkeste sporene på plata, men enda mer av den gledelige poprocken kommer for en dag, og dette er fengende så det holder. Skal man trekke frem en favoritt av up-tempo låtene på plata, balanserer "Justine" stødig på toppen av kaka. Bassriffet som åpner låta støtter opp Odd Martin Skålnes' vokal, som til tider er av internasjonal klasse. Alt toppes av klingende gitarer og en berømmelig miks, akk som på resten av plata, signert Geir Luedy.

Vokalisten i Odd Martin Skålnes vises frem så til de grader i "Ace Upon the Sleeve". En nydelig og småfilosofisk ballade, og et virkelig høydepunkt. Fin ballade får vi også i "Somewhere", som passer ypperlig enten du er i storbyen og ser verden suse forbi, eller ved et stille tjern i solnedgang, langt fra folk og larm.

The Alexandria Quartet er en plate med herlige høydepunkter, virkelig gode låter som samtidig er hitlistemateriale. Imellom disse kan det bli litt stusslig i kantene. Så skal man også ta nevne at disse guttene ikke er så erfarne som det går an å bli, og at dette er deres første plate. Og med et slikt utgangspunkt er The Alexandria Quartet et band med umåtelig potensiale!

8/10

The Alexandria Quartet på Myspace