Samtidig som de britiske indiebandene vokste til å bli litt av en farsott, tok de uskyldige, men likefullt småtøffe syngepikene over Norge. Med jenter som Susanne Sundfør, Ida Maria, Kristin Asbjørnsen og Marit Larsen har vi slukt jentebølgen rått. Men hvorfor? Hvorfor ikke!

Ferskest på markedet er Ingrid Olava, som for en liten stund siden turnerte med og varmet opp for Sivert Høyem & the Volunteers. Nå har derimot jenta slått igjennom for fullt, og trenger ikke henge seg på andre for å nå ut til folk. Juliet's Wishes heter debutplata, og består utelukkende av vakre, oppløftende låter, med Olava bak mikrofonen og hendene plantet på et klaver. Og med den litt hese, røffe underklangen som ligger i vokalen til Ingrid Olava og det alltid tilstedeværende pianoakkopagnementet er dette en slagkraftig debutskive.

Med «Only Just Begun» har Olava uten tvil laget en av året beste norske poplåter. Friske toner fra KORK løfter også platas beste låt. Men sårere blir det ikke enn «Back to Love», ei låt som kan få den hardeste metalhead til å felle en tåre eller to. Nydelige vokalprestasjoner som får det til å briste lang inne i hjerterota!
Ingrid Olavas' beste venn er og blir pianoet, som hun har klimpret på siden barndomsdagene. Og uten tvil er det flotte komposisjoner gjennom hele plata, som ikke på noen måte hadde gjort seg bedre enn med såre pianotoner.
Et friskt innspill med piano også i Bob Dylans' «It's All Right, Ma (I'm Only Bleeding». Å covre Bob Dylan er en skummel oppgave, og risikoen for tyn fra diverse kanter er overhengende stor. Men på en eller annen måte passer Dylans' gamle klassiker overraskende bra inn i Olavas melankolske landskap.

Juliet's Wishes er en plate som hadde passet glimrende inn i en setting med fallende løv og høstregn, men Ingrid Olava er nok en vokalist som kommer til å være i spotlighten til høsten og forhåpentligvis mange år til. For til debut å være, er dette meget sterkt.

9/10

Ingrid Olava på Myspace