Den siste tiden har du kanskje hørt sanger som ”The Age Of The Understatement” og ”My Mistakes Were Made For You” blitt spilt på radioen og tenkt at vokalen var usedvanlig lik den man hører i Arctic Monkeys. Vel, da er du på rett spor. For bandet bak disse låtene, The Last Shadow Puppets, er et sideprosjekt hovedsakelig bestående av Alex Turner fra Arctic Monkeys og Miles Kane fra The Rascals. I tillegg har de fått med seg James Ford (Simian Mobile Disco) som trommis og produsent, samt det 22-manns store orkesteret London Metropolitan Orchestra.

Med denne besetningen har Alex Turner tatt lange steg bort i fra den råe og energiske rocken man finner hos Arctic Monkeys. I stedet har han og Miles Kane gitt ut en plate som det oser 60- og 70-tallet av, nærmest på en klassisk James Bond-aktig måte. For The Age Of The Understatement er både elegant og stilrent, samtidig som det er fengende og ikke minst ekstremt hørbart. Her følges den ene gode låten stort sett etter den andre, og med svært få dødpunkt.

For dem som allerede har fått med seg tittellåten, så er den låten essensen av albumet. Har du derimot ikke hørt den enda, kjapp deg inn på myspace-siden og hør den der. Sannsynligheten er stor for at du vil like den. Men denne låten er for så vidt bare en av mange gode låter på The Age Of The Understatement. Andre høydepunkter finner man blant annet i ”Standing Next To Me”, ”Only The Truth” og ”My Mistakes Were Made For You”. Man kan heller ikke glemme den fantastiske ”The Meeting Place”. For her blir både refrenget og strykerarrangementet klistret fast til hjernen og er en låt man ikke glemmer med det første.

The Last Shadow Puppets overbeviser stort med utgivelsen av The Age Of The Understatement, og det er imponerende at to frontfigurer fra den britiske indierockscenen har klart å gå sammen og lage et album som er såpass langt fra den musikken man er vant til å høre fra den kanten. La oss bare håpe at det kommer mer fra denne gjengen.

8/10

Hør flere av låtene fra albumet på bandets myspaceside