California-duoen No Age ga i 2007 ut albumet Weirdo Rippers, men i og med at det er en samling av tidligere EP-er, så blir årets utgivelse, Nouns bandets debutalbum. Og for et album man etter hvert opplever. Etter hvert er tatt med fordi det tar tid å komme ordentlig inn i albumet, for det er et litt krevende album. Men når man først får tak i No Age sine kontrollert støyende og samtidig ultrafengende låter, ja da er man fanget i ett av årets aller beste album. Nouns er rett og slett avhengighetsskapende.

Og med det er nesten alt sagt allerede. For selv om låtene inneholder elementer fra både Sonic Youth og My Bloody Valentine, så skaper No Age et eget musikkunivers som bare må oppleves, fra start til slutt. Men selv om det er helheten som briljerer, så er det også rom for å trekke frem noen av de 12 høydepunktene albumet inneholder. Låten ”Sleeper Hold” er kanskje den råeste og energiske låten for hele 2008, mens ”Here Should Be My Home” er blant albumets mest tilgjengelige. I tillegg roer No Age kraftig ned på instrumental-shoegazer-låtene ”Keechie” og ”Impossible Bouquet”.

No Age bruker drøye 30 minutter på å komme gjennom Nouns, og det er verken for mye eller for lite. Hadde albumet vært lengre ville det nok gått utover kvaliteten, samtidig som man i alle fall ikke ønsker færre låter av No Age, så det er også utelukket. Med andre ord; Nouns er rett og slett briljant. Og for de som ønsker å oppleve No Age live, så kommer de både til Roskilde- og Øyafestivalen.

9/10


Hør No Age på Myspace