Det finnes neppe en gjeng du heller vil ha sittende i stua di enn Real Ones. Kameratgjengen fra Bergen har spilt sammen siden midten av nittitallet, og gradvis vokst til et av Norges beste band – særlig live, men også på plate.

Når de nå er ute med sin fjerde langspiller, er det etter å ha spilt og turnert sammen i omtrent fjorten år. Nærmere kommer man kanskje ikke en musikalsk solskinnshistorie i norsk platebransje, særlig når Real Ones' musikk også høres ut som en.
All for the Neighbourhood inneholder nemlig det man kan kalle sommer på plate. Lukker man øyenene mens musikken strømmer ut fra anlegget, kan man se for seg late og uendelige sommerdager fylt med jordbær, sol og frisk bris. Det er det nok flere enn undertegnede som har merket seg, siden både “Lonesome Town” og “Every dog has it's day” konstant har vært å høre på radio gjennom sommeren.

Nå skal det også sies at disse to låtene representerer All for the Neighbourhood på sitt beste. Men det er ikke bare disse som fortjener en solid gjennomlytting eller fem. “Outlaw”, med en mer rytmisk, intens, men likevel lett fremtoning er en sikker vinner i lytterens ører. “Tomorrow” eller “Six in the morning” kunne nesten ha gått for seg på ranchen til Neil Young, med de assosiasjoner som måte forekomme.

Fengende, smått krydret med The Smiths, jazz, folk og americana, men likevel har guttene funnet sitt helt eget uttrykk der et element sjelden dominerer over et annet. Det er kanskje den gode blandingen av vokal og instrumenter som gjør dette så bra, men som sjanger er All for the Neighbourhood ganske uplasserbar. Real Ones har tilsynelatende plukket ditt og datt fra sjangrene som passer dem best og blandet det til sin egen lille vidundermikstur. Det meste gjøres enkelt, greit og profesjonelt, der særlig tekstene og det underliggende alvoret kan overraske om man dykker litt dypere.

All for the Neighbourhood er en plate som er svært lett å like, men den generelle populariteten rundt den står kanskje i fare for å være en sommerdøgnflue. Nettopp det er synd, for disse karene karene kan sine saker og mer til. For det som kanskje kan virke enkelt gjennom høyttalerne i stua, blir overlevert med trøkk, glimt i øyet og en fantastisk overbevisende sjarm på en hvilken som helst scene ute i den norske festivalskauen.

8/10

Hør Real Ones på Myspace