Velkommen til California. Her er det sol, sommer og party året rundt, og sommerens partyalbum er Rise and Fall, Rage and Grace, The Offsprings åttende studioalbum. Californiabandet har nemlig gitt ut et album med en haug av gode og fengende låter, som passer rett inn i en hver fest som blir holdt i sommer.

For låtene sitter som et skudd, selv om de kanskje høres simple og ultrakommersielle ut. Men slik har den amerikanske skatepunkscenen blitt, og man kan ikke ”arrestere” et band bare fordi de lager fengende låter som er lett å like. Greit nok, det gir ikke så mye kred, men hva så? Musikken til The Offspring er ment til å gjøre deg glad, og det er nettopp det Rise and Fall, Rage and Grace gjør.

Man trenger heller ikke lete lenge etter platens beste låt, siden den kommer allerede som første låt. Half-Truism setter standarden, og resten følger godt etter. Noen feilskjær finner man innimellom, som den Linkin Park-aktige A Lot Like Me og den sukkersøte Fix You, men det er glemt når man hører låter som Hammerhead, Rise and Fall og Trust In You. Man kan også ta med Kristy, Are You Doing Okay? selv om den ikke oser like mye energi som de andre låtene. Likevel verdt å få med seg, og den kan fort bli for The Offspring det samme som Good Riddance (Time Of Your Life) ble for Green Day. Likheten er i alle fall tilstede.

Så kjøp inn noen seksere, inviter venner over, sett Rise and Fall, Rage and Grace på høyt volum og festen er i gang.

8/10

The Offspring på myspace