Ved å sette sammen to blad Stonegard og to blad Krace med litt rusk og rask og en landeveisrøver fra Moelv på synth så ender man opp med et sjumanns-skurkeorkester under navnet Dunderbeist. Musikken man blir servert er selvfølgelig hard, men også fengende og vokalen minner tidvis om både Mike Patton (bl.a. Faith No More) og Layne Staley (Alice In Chains).

Flere av låtene setter seg bortimot fra første gjennomlytting, enten i sin helhet eller som små delpartier av låtene. Og det er disse låtene som fanget din interesse fra begynnelsen av som står igjen som albumets bærebjelker, med Ogre, Run Kitty Kitty, Through The Peephole og Europa (Under Dundr Domine) i front, mens de man overså i begynnelsen blir værende som albumfyll. Noe som egentlig er litt synd, for Second Hand Theft kunne vært så mye mer enn hva sluttresultatet ble.

Likevel skal man ikke være for negativ heller, for som sagt, så inneholder albumet flere gode låter, samtidig som man lett hører at bandet har hatt det morsomt i studio, noe som igjen smitter over på lytteren. Og live blir nok låtene enda morsommere, så gå inn på bandets myspaceside og se hvilke steder de besøker i løpet av høsten.

6/10

Hør Dunderbeist på myspace