Det er utvilsomt mange indierock band fra USA, men guttene i The Walkmen kan i hvert fall forsvare seg selv med at de har noen års erfaring, samt noen kritikerroste album å vise til. Bandet består for det meste av medlemmer fra det tidligere bandet Jonathan Fire*Eater, og to medlemmer fra The Recoys. Bows + Arrows er kanskje det bandet er mest kjent for hittil, et album som er deres klart beste utgivelse. I 2006 gav bandet ut hele to studioutgivelser, noe som også førte til at resultatet ikke var noe spesielt merkverdig. Begge albumene var typiske midt på treet utgivelser. 2 år har gått siden den gang, og med sitt femte studioalbum er The Walkmen tilbake for å bevise at de fortsatt kan det. Forhåpentligvis.

You & Me derimot, treffer lytteren omtrent rett i hjerterota fra første gjennomlytting. I starten er det faktisk vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som er så bra, man bare vet det er bra. Musikken selger seg ikke like lett som vanlig indiemusikk, men går dypt i indierockens røtter og dunker ut et frenetisk lydbilde. Bygget opp av gode tekster, godt sammensatte melodier, og ikke minst Hamilton Leithauser innlevende vokal.

Albumet er også mye mykere enn hva man har hørt av bandet på tidligere utgivelser, og tekstene handler mye om damer, forsoning, og typiske alt-ordner-seg låter. Gode låter å trekke frem er for eksempel Postcards From Tiny Islands”, ” The Blue Route”, den damelengtende ”Red Moon”, og ikke minst "In The New Year”. Som oppsummering må det nevnes at dette absolutt er et godt album, men vil man virkelig finne frem denne i samlingen og tenke ”shit, denne vil jeg høre”? Det er ikke denne anmelderen like sikker på. Uansett er dette en sterk indierock plate fra The Walkmen, og er man en fan av sjangeren er det uten tvil et must.

7/10

Hør The Walkmen på Myspace