Det har vel egentlig aldri vært noen tvil at Brian Wilson er fortapt i hva California kan gi en, og på That Lucky Old Sun kommer kanskje akkurat dette sterkere frem enn tidligere. Her får man nemlig servert et konseptalbum om livet i California, og alt som det fører med seg.

Det høres for så vidt forlokkende ut å vandre langs Venice Beach, se på havet eller surfejentene, besøke Capitol Records eller rett og slett nyte solen i The Golden State, men å høre for mange ganger på That Lucky Old Sun er slett ikke særlig forlokkende. For albumet er stappfull av oppbrukte klisjeer, både musikalsk og lyrisk, og selv om låtene i utgangspunktet er småcatchy, så blir det rett og slett alt for mye. Likevel, noen låter går det jo an å få med seg, som Midnight’s Another Day og Southern California, bare så synd at de kommer helt mot slutten av albumet hvor man allerede er lei av Brian Wilsons kjærlighetserklæring til staten California.

That Lucky Old Sun blir dermed mest for fans av Brian Wilson og The Beach Boys, og for de som vil ha et album hvor man kan drømme seg bort til sol og bading nå når høsten virkelig slår inn. De resterende vil nok stå over.

4/10


Brian Wilsons offisielle side