Shaun Bartlett er en nokså ukjent og liten artist, men som i det siste har fått en del oppmerksomhet for blant annet å ha varmet opp for Leanard Cohen på Bislett stadion. Og nå har han kommet med sitt andre selvproduserte soloalbum. Han ga ut debuten Sometimes Devided i 2006, som var en positiv opplevelse samtidig som det var noe nytt i norsk musikk. Ikke fordi det var så anderledes og sært, men fordi det var enkel, men likevel så genial popmusikk. Og dette finner vi også igjen på Shrink The City To A Light.

Shaun Bartlett er en multi-instrumentalist og spiller på denne utgivelsen (som på debuten) nesten alle instrumentene selv. Som singer-songwriter skriver han rolige sanger med tekster som klinger godt i ørene. Dette er behagelig musikk som holder på sommeren litt ekstra, samtidig som den ønsker velkommen til høstens mørke kvelder. Og det at Shaun Bartlett gjør det meste gjør dette enda mer imponerende. I tillegg til basisinstrumenter som gitarer, trommer, piano og bass, finner vi også innslag av trompeter og saksofon på enkelte spor.

En kunst Shaun Bartlett er lært seg er den å lage fengene og interessante melodier som driver deg gjennom sangene på en behagelig måte. Og med små og enkle riff i sangene gjør de enda mer lyttbare. Som på forrige album tørr han å leke med nye melodier, og det funker veldig bra. Allerede i første låt, Secret Mission, hører vi hvordan han klarer å bygge opp en låt og holde den interessant helt ut. En annen ting å trekke fram er stemmen til Shaun Bartlett. Den er interessant og kan være nokså melankolsk, og i åpningslåta, Secret Mission, hører hvor fint den kan låte. Han kan være veldig melankolsk, men han kan også skrive glade og up-tampo-låter, som for eksempel Timetravelling, der også trompetene kommer til sin rett. Andre fine låter som er verdt å trekke fram er Then I Am The Wind og Hard To Be A Visionary som er to nydelige låter. Miles From The City Lights, er en ren poplåt. Det er en fin poplåt, men sett i forhold til resten av albumet, blir den veldig kjedelig og veldig «rett fram». Med kapasiteten til Shaun Bartlett, burde han heller velge de mer interessante melodiene han er god på. Det er et par av de låtene hvor han låter litt kjedelig, men andelen av gode låter er vesentlig høyere.

Totalt sett scorer Shrink The City To A Light høyt, men desverre ikke helt i toppen. Men noe stort er på gang. Låta Silk, er den låta som har vært listet lengst på P3 i år, noe som sier en hel del. Shaun Bartlett kan bli stor, og selv om han ikke er så kjent ennå, burde flere få øynene opp for denne fantastiske norsk-engelske artisten.

7/10Shaun Bartlett på Myspace