Selv om Jesse Hughes og Josh Homme's sideprosjekt Eagles of Death Metal ikke har det med å bli tatt så seriøst blant seriøse rockere, trenger ikke det bety at musikken er useriøs. Selv om den hviler på grunnrøttene til både Rolling Stones og ZZ Top, bare ispedd litt tull, fjas, garasjeobskuriteter og et par stereotypiske rock'n rollere, skal jeg være dønn seriøs når jeg sier at dette er et av årets beste rockeplater!

Som sagt er ikke EoDM produsenter av tidenes mest seriøse rockekonsept, men det er vel kanskje noe av poenget. Heart On er ikke bare fylt med kule riff og ørkenrock, men også med virkelig gode melodier laget av to talentfulle og erfarne virtuoser innen rock'n roll. Josh Hommes' Queens of the Stone Age deler nok ingen likheter med EoDM, og mange QotSA-fans har nok lite til overs for vokalistens andre band. Men at Eagles of Death Metal befinner seg musikalsk på andre siden av kloden i forhold til QotSA, er i dette tilfellet bare positivt.

For dette er noe EoDM kan. Med to tidligere utgivelser (Peace, Love, Death Metal og Death by Sexy) staker Jesse og Josh ut kursen på rockeboulevarden videre, og popularitetskurven blir stadig brattere. Med Heart On beviser de også at det er mer der det kommer fra. Begeret er nemlig ikke tomt.

“Wannabe in LA”, “Prissy Prancin'”, “(Used to couldn't dance) Tight Pants”, “High Voltage” og “Cheap Thrills” er alle verdt 150-lappen, men det er den helhetlige greia som helst lokker. Heart On kunne glatt lokket frem et flertalls rockeføtter (og muligens et par vulgære mooves) på personalfest i bibliotekforeninga med sine rett og slett råkule og publikumsflørtende låter.

Plant pilotbrillene godt over neserota, smell frem en Cherry Cola og sett stereoen på full guffe; det blir vanskelig mer rock enn dette.

9/10

Eagles of Death Metal på Myspace