Med Off With Their Heads har Kaiser Chiefs sammen med produsent Mark Ronson knekt den musikalske koden på hvordan man lager et helstøpt, poppa og fengende rockealbum. For ikke bare består albumet av elleve kule låter, det er også bortimot helt umulig å sitte stille eller la være å synge med på de knappe 36 minuttene albumet varer.

Trolig har du allerede hørt førstesingelen Never Miss A Beat og dens nærmest irriterendes fengende refreng. Forestill deg så ni andre låter bygd opp stort sett på samme måte, med et like irriterendes fengende refreng, så har man essensen av Leeds-guttas tredje album Off With Their Heads. Og når det hele avsluttes med den halvakustiske ”balladen” Remember You’re A Girl, så er man egentlig glad for at bandet også klarer å roe ned energibruken, selv om denne låten er albumets svakeste.

Derimot er det mye vanskeligere å trekke frem hvilke låter som er blant albumets beste, for produsent Mark Ronson har klart å få frem små detaljer i hver eneste låt som gjør de verdt å høre. Man kan egentlig si at høydepunktene varierer utifra dagsformen og musikalsk ønske, fra energibomba Spanish Metal, via ultrafengende refreng i Never Miss A Beat og Addicted To Drugs til den dansbare You Want History. De er alle like bra, så det er bare å velge hva man ønsker. Eller kanskje man finner sin favoritt i de resterende, unevnte låtene, noe som heller ikke er utenkelig da de holder et like høyt nivå som de som er nevnt her.

Avslutningsvis er det bare å si at Kaiser Chiefs har med Off With Their Heads gitt ut sitt jevneste og trolig beste album så langt i karrieren. I tillegg er årets utgivelse også deres mest allmenne, så sannsynligvis vil enda flere enn nå oppdage ett av de aller beste britiske bandene for tiden. Det fortjener hvertfall Kaiser Chiefs.

8/10

PS: Kaiser Chiefs kommer til Oslo 13. februar.


Kaiser Chiefs på myspace