Brendan Canning har lenge vært en av de store indierock-veteranene i det kanadiske musikkmiljøet, der han blant annet har vært med i By Divine Right og hHead. Men mest kjent er han nok som en av de som dannet musikkollektivet og supergruppen Broken Social Scene. Nå prøver han å stå på egne ben, selv om han får mye hjelp fra BSS-medlemmer på debutplaten Something For All Of Us, som igjen er det andre albumet som er med i serien ”Broken Social Scene Presents…”.

For de som allerede kjenner til Broken Social Scene så vil det neppe komme som et sjokk at Brendan Canning som soloartist ligger tett inntil det samme musikalske uttrykket. Det er alternativ rock, eller indie om man vil, bygd opp stort sett på samme måte, med et gigantisk lydbilde fylt av gitarer, blåsere, strykere og synth, samtidig som det er tilgjengelig for de fleste.

Innimellom roer Brendan Canning seg også ned, der han lar det skjøre få komme frem i mer nedstrippet, akustiske låter som funker greit. Kanskje ikke det fineste man har hørt i år, men absolutt en grei avkopling og variasjon fra det ellers så nærmest overfylte lydbildet som representerer det meste av platen.

Likevel viser det seg at Something For All Of Us faktisk er best der Brendan Canning kjører på med alt han har, og tittellåten, Possible Grenade, Hit The Wall og Chameleon står alle frem som platens høydepunkter, sammen med den rolige instrumentallåten All The Best Wooden Toys Are Made In Germany.

Med andre ord en godkjent solodebut, selv om platen taper seg adskillig mot slutten. Men med enda jevnere låter på neste album, så vil nok Brendan Canning også bli annerkjent som en dyktig soloartist også, men for nå vil han fortsatt være mest kjent for Broken Social Scene.

6/10


Hør Brendan Canning på myspace