Viking Skull er med sitt tredje album; ”Doom Gloom Heartache And Whiskey” fortsatt som up&coming å regne. De har turnèrt med band som Clutch, Cky og Alice Cooper og har sitt musikalske budskap godt forankret i tungrocken. I likhet med sansynlige inspirasjonskilder som Orange Goblin og Electric Wizzard er også Viking Skull britiske, og med denne skiva er det høyst sansynlig at de tar et skritt høyere opp på stigen.

For dette låter det gromt av. Dundrende rytmer med tilhørende fete riff. En tøff produksjon som framhever tyngden i musikken. Det er langt fra nyskapende, men de har et særdeles godt driv som gjør at man fort glemmer denne problematikken. Og det er dette drivet, eller denne go’en som gjør mye av musikken. Groovet snakker for seg selv når denne løpske elefanten river ned alt i sin vei. En låt som ”Double Or Quits” representerer skiva på en god måte. Det er enkelt, det er en smule naivt, men det er mest av alt catchy som bare faen.

Bandet speller tight og tøft og er nok en suveren liveact. Vokalen kunne godt vært en smule mer særegen, ja hele uttrykket kunne som sagt vært jobba litt mer med. Fått fram sitt eget sound. På den annen side kan ikke alle band finne på noe nytt. Da blir det jo ingen igjen til å bare spille det som er fett. For det er nettop det Viking Skull gjør, de holder fanen høyt og speller og koser seg glugg i hjel. Og er det da noen vits i å forlange mer?

7/10

Viking Skull på Myspace